Even voorstellen

Judith Mirjam Schoon

Judith Mirjam Schoon

kinderworkshop

Lang geleden maakte ik verhalen voor kinderen, waarna we ons kleedden als prinsen, prinsessen, draken, slakken en hagedissen en speelden het verhaal uit. De slak en de schildpad schreven brieven aan elkaar. De zieke prins werd verzorgt door een heks en ridders vochten zich een weg door een dicht oerwoud.

Uit deze bron put ik als ik met de kinderen het verhaal in stap, waar ik zelf op dat moment weer graag in geloof.

Op dit moment heb ik een praktijk voor coaching, familieopstellingen en vrouwengroepen in Utrecht.

In Keiland dans en vier en bid ik met gelijkgestemden. Het ontmoeten, spelen, kamperen en stil zijn is een fijne dynamiek van variatie waar ik wel bij vaar. 
God, het Vuur en het Water, het Verhaal van jou en mij, zo nabij.

Marline van Hoek

Marline van Hoek

kinderworkshop

Ik begeleid al drie jaar de peuters of kleuters op Keiland. Lekker knutselen, tikkertje spelen, liedjes zingen en een speurtocht lopen, een leukere workshop om te doen kan ik niet bedenken. Sinds 2011 ben ik vaste Keilandgast. Ik wil de gezelligheid, muziek en het plezier geen jaar missen.
Judith Wevers

Judith Wevers

kinderworkshop

Ik ben Judith Wevers, 43 jaar, en ik woon samen met mijn dochters Anniek en Cato in Gouda. Drie dagen per week werk ik met veel plezier bij ROC Mondriaan op de school voor Lifestyle, Sport en Bewegen als docent Nederlands. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te haken, te lezen, te zwemmen, spelletjes te doen en te knutselen met de kinderen. Het is voor mij de derde keer dat ik een workshop mag verzorgen en daar heb ik heel veel zin in.
Sjaak Keuvelaar

Sjaak Keuvelaar

kinderworkshop

Met mijn vrouw en drie kinderen woon ik in het Brabantse Nuenen. Inspannend, met een baby en twee peuters, maar ook zo mooi om van alles met ze mee te beleven en zo opnieuw ‘op te groeien’. Op mijn werk ben ik bezig met de gebouwen van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten: een heerlijke, creatieve werkomgeving. Behalve met werk en kinderen ben ik graag bezig in de keuken, en vind ik het fijn om te wandelen of hard te lopen.

Workshops geven: ik doe het veel op mijn werk, maar straks ineens op Keiland, voor een iets andere doelgroep, maar wel een heel erg leuke! Voor mij is het de allereerste keer dat ik Keiland ga beleven! En met een thema dat groot en klein uitnodigt tot nadenken, tot fantaseren, tot het maken van nieuwe sprookjes. Want leeft niet iedereen op zijn eigen manier zijn eigen sprookje?

Dorinde

Dorinde

workshop

Woorden waarmee ik mezelf zou omschrijven;

 • Pedagoog
 • Creatief
 • Nieuwsgierig
 • Ontdekker
 • Pionier
 • Programmamaker
 • Netwerker
 • Zin zoeken
 • Geloof en zingeving
 • Jongvolwassenen
 • Den Haag
Greetje

Greetje

kinderworkshop

Greetje Ligthart, 37 jaar, uit Utrecht.
Ik ben getrouwd met Vic en moeder van Samuel (4). Ik werk als freelance (educatief) tekstschrijver en in mijn vrije tijd lees en wandel ik graag. Ook vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, met papier, wol of stof. Vorig jaar waren Samuel en ik voor het eerst op Keiland en we vonden het allebei geweldig. We verheugen ons op de komende editie en ik kijk ernaar uit om twee leuke ochtenden met de kinderen door te brengen.

kinderworkshop 4-7/8 jarigen, Greetje (samen met Judith)

Lotty

Lotty

oppasgroep

Dag! Mijn naam is Lotty. Samen met mijn zoontje Jona van 2 kom ik – in gezelschap van Hester en dochter Elin- deze zomer voor het eerst naar Keiland. Hester en ik zullen op 2 ochtenden samen de kindercréche verzorgen. In het verleden ben ik vaak in Taize geweest en eenmaal in Iona. Over Keiland heb ik enthousiaste verhalen gehoord en in de studentenkerk in Nijmegen zingen we wel eens een lied afkomstig van Keiland (als ik het goed heb?). Mijn nieuwsgierigheid naar Keiland is gewekt, ik kom zo’n week op het mooie Terschelling graag eens ervaren. Tot in de zomer!

oppasgroep, Lotty

Hester

Hester

oppasgroep

Dit jaar ben ik voor het eerst niet als tolk op Keiland, maar als deelnemer en oppas voor de kleine kinderen. Ik ben Hester Siemons, 30 jaar uit Nijmegen en ben op Keiland met mijn dochter Elin en goede vriendin Lotty met haar zoon Jona. In het dagelijks leven werk ik als Tolk Gebarentaal en begeleider voor mensen met extra uitdagingen in de communicatie. Keiland brengt voor mij veel goeds samen: geloof, zingen, genieten van het buitenleven en de creatieve laag in jezelf aanspreken. Daarbij is het een feest van ontmoeting en verbondenheid. Het lijkt me heerlijk om er ook met de kleinste deelnemers een feestje van te maken. Ik verheug me er al enorm op!

Hester

Esther

Esther

zangworkshop

Esther Ocheng, de workshopleider, is docent muziek en dirigent van kinderkoor Gospelkidz, waarmee zij vorig jaar ‘the Peacemakers’ heeft uitgevoerd.
Jasja

Jasja

jongerenworkshop

Ik ben studentenpastor in Utrecht en ook aan de opleiding voor predikanten (PThU) in Amsterdam en Groningen.
Mijn passie is om samen met (jonge) mensen na te denken over wat ons bezighoudt in het leven: wat en wie vinden we belangrijk, waardoor of door wie worden we geïnspireerd.

Keiland vind ik de tofste week van het jaar. Terschelling is een prachtig eiland. Als je met boot aankomt slaat de ontspanning toe… Het is een week je leven en je geloof op allerlei manieren delen met leuke mensen. Boordevol inspiratie keer je terug naar het vasteland!

Pieter Veefkind

Pieter Veefkind

kinderworkshop

Spelen is ontdekken, leren en opgroeien. Met dat motto bedenk en organiseer ik activiteiten voor kinderen. Dat doe ik al enige tijd in de kerk van Bloemendaal en Overveen en sinds drie jaar ook op Keiland. Het thema van Keiland nodigt uit om verhalen te vertellen en te beleven, om in de verhalen te duiken en te ontdekken waar ze je raken. Ik verheug me nu al op de verrassende wendingen die de kinderen daar zelf aan zullen geven.

Ik kom al jaren met veel plezier samen mijn vrouw en dochter naar Keiland. Het is een prachtige setting voor een relaxed vakantiegevoel, gecombineerd met aandacht voor spiritueel leven, aandacht voor elkaar en gezelligheid. In het dagelijks leven werk ik als IT-consultant. Naast het gezinsleven maak ik ook graag tijd vrij voor badminton, geluidstechniek bij Radio Bloemendaal en wandelen.

Marijke en Kees IJdo

Marijke en Kees IJdo

oppassen

Ik ben Marijke IJdo,

66 jaar, gepensioneerd kleuterjuf, getrouwd met Kees, moeder van drie kinderen en oma van twee kleinzoons van 1 en 1 ½ jaar.
Samen met Kees ga ik op Keiland twee ochtenden voor de allerkleinsten zorgen.
We hebben er zin in om met hen te gaan spelen, zingen, wandelen en wat knutselen misschien, zodat hun ouders onbezorgd aan een workshop kunnen deelnemen.

Jonathan

Jonathan

oppasgroep

Ik ben Jonatan, 17 jaar oud en woon in Gouda. Dit jaar wordt mijn 10e keer Keiland, dat betekent dat ik er al kom vanaf mijn 7e.

Ik vind het zo leuk omdat de mensen altijd super aardig zijn, de omgeving heel mooi is, de workshops leuk en interessant zijn en er altijd leuke projecten zijn.

oppasgroep, Jonathan

Emsi

Emsi

workshop

Mijn naam is Emsi (in mijn paspoort en op Facebook: Marie Christine) Hansen-Couturier, ik ben 26 jaar en tweedejaars masterstudente theologie. Samen met mijn vrouw woon ik in Utrecht, een heerlijke stad die me qua sfeer herinnert aan de stad waar ik in de buurt opgroeide: Groningen. Sinds ik in Utrecht woon, kom ik regelmatig in de EUG Oekumenische Studentengemeente, waar ik vaak en veel enthousiaste verhalen over Keiland hoorde. Een combinatie van eiland (en dan ook nog eens het heerlijke Terschelling), kamperen en een inspirerend programma – dat moest toch haast wel leuk zijn!? Keiland kreeg voor mij iets magisch, in dezelfde categorie als Oerol: het lijkt me fantastisch om er een keer heen te gaan, maar ik denk er nooit op tijd aan om het ook écht te plannen en te regelen. Kortom, om gewoon te gaan. Dus kwam het er niet van. Tot nu, want ik ben het ik-zou-toch-echt-wel-eens-naar-Keiland-willen nu wel zat. Tijd om te gaan ontdekken waar al die enthousiaste verhalen vandaan komen!
Willem Boersma

Willem Boersma

tienerworkshop

Er was eens….….
Een zoontje van de dominee.
Die werd geboren in Apeldoorn.
Inmiddels is die knakker al 29 jaar oud.
Niet dat je dat zou zeggen.
Te veel vrije tijd, te veel spelletjes en te vaak op de mountainbike.
Werken doet hij op het gemeentehuis.
Vorig jaar was ie voor het eerst op Keiland.
Eerst onwennig, maar uiteindelijk erg gezellig.

Er is eens…..
Een Willem.
Dit jaar wederom op Keiland!
Om samen met de liefhebbers van sport en spel
Een spannende strijd aan te gaan:

 • Team VS Team
 • Skills & Talents
 • Win or lose

Bij zijn = meemaken

Zie jullie op Schylge!

Janny van Reenen

Janny van Reenen

tienerworkshop

Al jaren ben ik een enthousiast beoefenaar van (biblio-)drama, het liefst in de natuur.
Keiland is de ultieme gelegenheid om drama in de natuur te doen.