Wat is Keiland?

Keiland is zeven dagen lang een mix van kunstzinnige workshops, gebedsvieringen, elkaar ontmoeten en genieten van het eiland.

Gedurende zeven dagen is er een afwisselend programma van (kunst)workshops, gebedsvieringen en vrije tijd. Elke ochtend kun je kiezen uit verschillende workshops, zoals muziek, gesprek, theater of een wandeling. Er is voor kinderen en tieners een speciaal naar leeftijd ingedeeld programma-aanbod. ’s Middags is er tijd om zelf in te vullen, bijvoorbeeld het eiland verkennen of lekker luieren. Voor wie wil is er de mogelijkheid tot verder gesprek in klein verband. ’s Ochtends en ’s avonds is er een gezamenlijke gebedsviering met liederen, stilte en een Bijbeltekst. Midden in de week is er een dag zonder workshops: tijd voor rust! Er zijn dan wel ’s ochtends en ’s avonds vieringen. De bootreis naar Terschelling is een belevenis op zich en vormt de inspirerende start voor de Keiland-dagen.

Kunst

De verschillende workshops zijn jaarlijks geïnspireerd op het centrale thema van Keiland.
De workshops vinden plaats in tenten en waar mogelijk aan het strand of op de hei. Ze vinden plaats in de ochtenden en duren circa drie uur.

Kerk

De gebedsvieringen tijdens de Keilandweek hebben een oecumenisch karakter en zijn eenvoudig. We laten ons daarbij inspireren door verschillende christelijke tradities, zoals bijvoorbeeld in de kloosters van Taizé en Iona en vieringen in de katholieke en protestantse kerken.

Kamperen

Keiland vindt ieder jaar plaats op het groepskampeerterrein Swartduin van Staatsbosbeheer in het westelijke gedeelte van het waddeneiland Terschelling.Het terrein is ruim en grenst aan een prachtig duingebied, op fietsafstand van de zee. Het sanitair is modern maar eenvoudig. Voor de kinderen is er voldoende speelruimte.