Keiland Kinderprogramma 2023

Kinderen van 0 t/m 4 jaar – maandag en dinsdag

Een paar praktische zaken voor de ouders: zouden jullie de kinderen (indien gewenst) ingesmeerd willen brengen en een eigen tasje (met naam!) mee willen geven? En zou je in dat tasje willen doen: wat te drinken, lunch en iets om te delen voor het fruitmoment (ivm allergie: geen aardbei) en indien relevant luiers of droog ondergoed

Op maandag en dinsdag doen Marie en Isabelle de workshop voor de jongste Keilanders! We gaan met elkaar kennismaken, spelen en het thema opLichten verkennen. Na wat vrij spelen eten we lekker samen ons fruit op en gaan we elkaars namen leren. Daarna gaan we knutselen met wie wil en we weten bijna zeker dat we liedjes zingen en boekjes lezen. En wie weet is er ook nog tijd om het terrein verder te verkennen! We zullen ook nog samen lunchen.

Marie en Isabelle wonen samen met hun kinderen Amos (3,5 jaar) en Elin (1 jaar) in Houten. In het dagelijks leven promoveert Marie in de theologie en werkt Isabelle in de IT. Op Keiland gaan ze ervoor een leuke tijd met de kleinsten te beleven!

Kinderen van 0 t/m 4 jaar – donderdag en vrijdag

Op donderdag en vrijdag begeleiden Hanneke, Ella en Irene de workshop.

Schepper van licht
God maakte licht, de dag.
Toen er helemaal niks was, begon de schepping. En op de eerste dag zei God dat er licht moest komen, zodat er een verschil was tussen de nacht als het donker is, en de dag als het licht is. En toen kwam er ook licht.
En op de vierde dag maakte Hij ook alle lichten in de lucht. Als het dag is, dan zie je de zon in de lucht. En wat zie je s nachts? De maan en de sterren.

Schepper van licht
Wij gaan spelenderwijs het scheppingsverhaal beleven met de schepping van licht.
God maakte licht, de eerste dag
We merken verschil tussen licht en donker:
De dag met zonlicht en de nacht met de maan en sterren.
Wij gaan ook lichtjes maken, zodat we kunnen stralen en mooi opLICHTen!

Hanneke Dreef woont in Ameide met haar partner en 2 herdershonden. Ze houdt van samen wandelen in de polder en langs de Lek en geniet dan van de natuur, vooral van plantjes en vogels. Ze heeft 20 jaar ervaring als leerkracht, vooral in het speciaal onderwijs. Ook heeft ze 3 jaar werkervaring als pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Irene Breure is 17 jaar en na de zomer begint ze aan het tweede jaar van haar studie in Utrecht. Vorig jaar verzorgde ze ook deze workshop samen met Hanneke.
Ella Koffijberg is 17 jaar en gaat na de vakantie naar 6 VWO in mijn woonplaats Gouda. Ze houdt van muziek luisteren en maken. Dit jaar geeft ze voor het eerst een workshop.
Ella en Irene gaan allebei al sinds de start van Keiland er naar toe en hebben samen jaren geleden als deelnemer aan deze workshop meegedaan.

Kinderen 5-6 jaar maandag en dinsdag

Op maandag en dinsdag gaan wij de kinderen van 5 en 6 jaar leren kennen en samen met hen beleven wij de stralende zomer.

Wij gaan zingen, dansen, verhalen beluisteren, knutselen en vooral lekker spelen. Misschien horen wij wat de herder met zijn schapen heeft beleefd op de heide, zingen wij van het vuur en gaan op zoek naar het wortelmannetje… of zouden we zomerelfjes maken en een liedje leren dat je kunt zingen en dansen in de kring? Kom het vooral ontdekken!

Wieke is juf op een middelbare school en geeft daar biologie. Zij houdt veel van dansen en knutselen en komt dit jaar voor het eerst op Keiland helpen.

Imke is moeder van drie kinderen en wordt juf, zij doet sinds drie jaar de Vrijeschool Pabo. Zij vertelt graag verhalen en houdt van de heide op het Keiland terrein.

Kinderen 5-6 jaar donderdag

Poppenspel voor kinderen

In de workshop poppenspel gaat Femke met de kinderen van 5 en 6 jaar poppenspel spelen. Niet achter een poppenkast, maar gewoon zichtbaar. Spelen met eenvoudige doeken en met lieve dieren-handpoppen. En ze gaat je leren hoe je een lapje stof tot leven kunt laten komen! We doen veel korte oefeningen en maken er een gezellige en speelse ochtend van. Misschien vind je het wel leuk om na de workshop er ook iets van te laten zien aan de anderen? Dat hoeft niet, maar kan vast!

Femke is werkzaam als Verhalenverteller & Poppenspeler (bij vertelbedrijf.nl). Ze speelt sfeervol poppenspel en vertelt mooie verhalen voor jong en oud. Daarnaast is ze Kunstzinnig Therapeut Beeldend met al 15 jaar een eigen praktijk in Nijmegen (www.therapieweek.nl). Ze geeft vaak en graag workshops en dit jaar voor het eerst ook op Keiland. Ze heeft veel ervaring met kinderen, o.a. in het (regulier en speciaal) onderwijs en op vakantieweken.

Meike Meijer assisteert Femke bij de workshop.

Kinderen 5-6 jaar – vrijdag

Op vrijdag gaan Meike en Harry met de kinderen ‘het donkere bos’ in op zoek naar licht.

Met een verhaal, spelletjes, knutselen, zang en dans gaan we stralend de dag in.

Harry gaat al vele jaren naar Keiland. Soms bracht hij babysittend de ochtenden door, andere keren knutselend met kleuters of fietsend met tieners. In het dagelijks leven is hij websitebouwer en gastheer in ‘de School Visvliet’. 

Meike is dit jaar voor het eerst op Keiland en kijkt er ontzettend naar uit! Zij is nog student in Groningen en is naast haar studie, bijbaan en sport als vrijwilliger actief bij het Spoor van Licht, de kerk in Hoogezand en in december bij ZoSint 😉

Kinderen 7 jaar t/m 11 – maandag en dinsdag

Joost en Terra begeleiden de workshop op maandag en dinsdag.
We gaan er met elkaar hele gezellige, OpLICHTende, dagen van maken! Wat we gaan doen? Kennismaken, we gaan creatief doen en we gaan de omgeving onveilig maken. Alles met als thema OpLICHTen! Mocht het nodig zijn dat je iets meeneemt dan laten we dat nog weten. Neem vooral een grote tas met goede zin en plezier mee.

Joost is echtgenoot van de liefste vrouw en vader van de 3 leukste kids die er zijn. Werkzaam als teamleider in de ICT. In zijn vrije tijd is hij veel op de skate- en ijsbaan te vinden. Naast lekker zelf sporten geeft hij met veel plezier training aan een deel van de wedstrijdjeugd.

Terra studeert studeer met veel plezier beeldende kunst en gaat volgend jaar een minor mode doen. Daarnaast houdt ze van planten en (vooral kleine en kriebelige) dieren, en van koken, lezen, muziek luisteren en vuurdansen!

Kinderen 7 jaar t/m11 – donderdag en vrijdag

Op donderdag en vrijdag verzorgen Manuel en Renske de workshops.
Ze houden beiden van creatief bezig zijn en daarom lijkt het ze leuk om hutten te gaan bouwen, vuurtorens te tekenen, meer te weten komen over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter en nog veel meer. Op donderdag is het handig als je een fiets hebt, we gaan op pad.

Manuel is 22 jaar. Hij studeert bestuurskunde. In zijn vrije tijd schrijf ik een boek en houdt hij zich bezig met meerdere projecten over de MBTI persoonlijkheidstheorie. Hij is al vaak op Keiland geweest, alle keren zelfs. Dit is het vierde jaar dat hij een kinderworkshop geeft.
Renske is 38 jaar en trouwe Keilandganger. Ze heeft een dochter Amélie (6 jaar) en ze werkt als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf. In de kerk in Nijmegen draagt ze bij aan de organisatie van kindervieringen. In haar vrije tijd zingt en fietst ze graag.