Keiland Kinderprogramma 2018

Creche – voor de allerkleinsten

Simone en Isabelle zorgen op maandag en dinsdag voor de kleinsten. Lekker spelen, en misschien wil je wel geschminkt worden?

Simone Rauh
Mijn naam is Simone en ik kom al heel wat jaren op Keiland, samen met mijn vrouw Liesbeth, en sinds vorig jaar ook met onze dochter Meike. Vorig jaar heb ik voor het eerst de crèche workshop gedaan en ik vond het erg gezellig om met de kinderen te spelen met zand en water, boekjes te lezen en met een bolderkar te rijden volgeladen met kindjes. Ik heb er dus ook dit jaar weer erg veel zin in!

Isabelle Couturier-Hansen
Mijn naam is Isabelle en ik ga dit jaar voor het eerst naar Keiland. Ik heb er van zoveel bekenden enthousiaste verhalen over gehoord dat ik er dit jaar ook tijd voor gemaakt heb. Ik heb om mij heen veel jonge neefjes, nichtjes en kinderen van vrienden en ik ben er dol op om met hen te knutselen, allerlei spelletjes te doen en samen te bakken. En dus heb ik er heel veel zin in om dit op Keiland te gaan doen tijdens de workshops.

Op donderdag en vrijdag zorgen Jonatan, Aivin en Jelmer voor de kleintjes.

Workshop 4-7 jaar maandag en dinsdag

Kennen jullie Teigetje?
Hij houdt van springen en stuiteren en nog veel meer.
We gaan kijken wat Teigetjes allemaal kunnen. Samen gaan we op ontdekking in het 100 Bunderbos. Daar beleven Teigetje en zijn vriendjes altijd de leukste avonturen! Ook bange Knorretje en Iejoor (die niet van stuiteren houdt) doen mee. Kom je ook?

Marline van Hoek
Ik begeleid al drie jaar de peuters of kleuters op Keiland. Lekker knutselen, tikkertje spelen, liedjes zingen en een speurtocht lopen, een leukere workshop om te doen kan ik niet bedenken. Sinds 2011 ben ik vaste Keilandgast. Ik wil de gezelligheid, muziek en het plezier geen jaar missen!

Mariska Veerman
Al vele jaren staat meedoen aan Keiland op het verlanglijstje van mij en mijn gezin. Nu is het dan eindelijk zo ver! Samen met Marline en de kinderen van
4-7 jaar gaan we lekker stuiteren en andere leuke dingen doen. Daar veer ik als echte Veerman van op!

Workshop 4-7 jaar donderdag en vrijdag

Ongeveer aan het einde van de week, bijna veertien jaar na de geboorte van Keiland.. Wel veertig tentjes (of misschien wel ietsje meer) op het veld. Je laveert tussen de scheerlijnen door en geniet van het uitzicht. Een ekster schiet voorbij en leidt je af, zodat je een lijntje mist en het jou dus niet mist. Je veert tegen de grond en denkt: hoeveer makkelijker zou het zijn als we die lijntjes wat zouden veerfraaien? En daar ook wat veer zichtbaar zouden maken? Hmm…
*Vrije vertaling: we gaan donderdag en vrijdag knutselen, knippen en plakken!

Eluna Verink
Eluna Verink: 21 jaar, ik werk in de horeca en doe een deeltijd opleiding Ayurveda.
Grote passie voor reizen, ik doe veel vrijwilligerswerk met vluchtelingen en geniet van het leven.
In contact zijn met mensen en elkaar inspireren, daar hou ik van en daar is Keiland helemaal geschikt voor!

Emsi (MC) Hansen-Couturier
Mijn naam is Emsi (in mijn paspoort en op Facebook: Marie Christine) Hansen-Couturier, ik ben 27 jaar en tegen de tijd dat we op Keiland zijn, bijna afgestudeerd in de theologie (Master Gemeentepredikant). Samen met mijn vrouw Isabelle woon ik in Utrecht, een heerlijke stad die me qua sfeer herinnert aan de stad waar ik in de buurt opgroeide: Groningen.

Sinds ik in Utrecht woon, kom ik regelmatig in de EUG Oekumenische Studentengemeente, waar ik vaak en veel enthousiaste verhalen over Keiland hoorde. Een combinatie van eiland (en dan ook nog eens het heerlijke Terschelling), kamperen en een inspirerend programma – dat moest toch haast wel leuk zijn!? Zo ging ik afgelopen jaar voor het eerst naar Keiland en alle enthousiaste verhalen bleken nog waar ook! Dit stukje schrijf ik in mijn fijne, warme Keiland-trui en met alweer veel zin in de augustusweek op Terschelling.

Jasper Witteveen
Jasper Witteveen geeft huiswerkbegeleiding, bijles en aanwijzingen aan z’n koorleden. Is musicoloog en Keiland-fan. Houdt van schaatsen en zeilen, volleyballen en fietsen, lachen en kletsen tot half twee ’s nachts bij het kampvuur. Maar kijkt niet op vijf minuten. Gaf nog nooit een kinderworkshop op Keiland, hoewel in 2011 zijn voet er al wel eens voor is uitgeleend.

Workshop 8 jaar t/m groep 8 maandag en dinsdag
Corine Sloots en Sjaak Keuvelaar hebben een leuk programma voor jullie!

Keiland geeft je vleugels…

Veren zijn licht, zacht en stevig, en ze geven vleugels. De bijbel staat vol verhalen waarin mensen dromen droomden, en opveerden door gebeurtenissen die indruk maakten. Wat gaf hen vleugels, Waarvan droomden zij en wat gebeurde er toen zij vleugels kregen en wat zagen zij op grote hoogte?

Wat zijn jouw dromen over de toekomst? Hoe voelt het om te dromen, liggend op een zacht bedje in de duinen, starend naar de blauwe lucht? Wat geeft jou vleugels? Waarvoor zou jij
in actie willen komen? Lukt het ons om vleugels te maken? En een vliegende start?

Kom je ook? Keiland wil je vleugels geven…….

Workshop 8 jaar t/m groep 8 donderdag en vrijdag

Ook dit jaar zullen Douwe Veenstra en Jelte Hoekstra weer een leuk programma neerzetten.

Jelte Hoekstra
Het liefst spring ik (Jelte Hoekstra, 20 jaar) de hele dag in de rondte en maak ik slechte grapjes. Ik hoop daar ook nooit mee op te houden, en in ieder geval niet op Keiland (waar ik nu volgens mij voor de 10e keer heen ga). Ik houd ook erg van sporten (classic), en van gezelligheid met vrienden (nog meer classic en een tikkeltje cliché), ook ben ik dol op theatersport en cabaret. Verder studeer ik Pedagogische Wetenschappen (dus ik ben goed met kinderen?) aan de UvA en ben ik woonachtig in Amsterdam. Ik doe de kinderworkshop samen met mn mattie Douwe, je zal ons op de Keiland bonte avond wel eens gezien hebben, of random huppelend en giechelend over het terrein.